Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся си майстор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търся си майстор

Колеги поне не си падам по пипливите работи,а и като ги правя все нещо се чупи и т.н. Търся си човек да ми смени всички диоди по километража,врътките на парното,пепелника и т.н Абе накратко всички! Тези на парното и около него изобщо нито една не свети! Разбира се ако има желаещ си плащам каквато сума каже (стига да е разумна) ! С КЛИМАТИК СЪМ

155 2.5 V6
    Passat 2.5 TDI 180hp highline

Първоначално публикувано от lulin racing Покажи съобщение
    Колеги поне не си падам по пипливите работи,а и като ги правя все нещо се чупи и т.н. Търся си човек да ми смени всички диоди по километража,врътките на парното,пепелника и т.н Абе накратко всички! Тези на парното и около него изобщо нито една не свети! Разбира се ако има желаещ си плащам каквато сума каже (стига да е разумна) ! С КЛИМАТИК СЪМ
    ми те са крушцици бре, или си решил да ги замениш с диоди??? пробвай първо на самото табло - вади се супер лесно на 2 винта отпред и отзад имаш 5 куплунга да откачиш! После сменяш и връщаш всичко по обратния път. Куплунзите са различни и не можеш ги обърка. Виж така с диодите ако ти харесва как свети, ще продължиш напред с другите врътни. Иначе може някои почивен ден, ама в тоя сняг и съм без кола... трябва да ти е някой или наблизо или съсед да висите в колата привечер - да видите ефекта!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Защо ти е пак да палиш елхата...?...Коледа мина
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Далече си ми, иначе да сме го направили това упражнение.
        Не е никак трудно да си го направиш сам. Поразрови се и почети. Важното е да подбереш подходящи резистори и да матираш диодите.
        На мен като ми остане повече време и си получа новия панел на климатротика и табло ще направя тема със снимки.
        ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
        ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
        Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
        Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Колега Iltcho ти защо не спретнеш едно гаражно сервизче из Софииското равно поле? Ще си идваме при тебе като закъсаме и ще си ровичкаме по колите и ще си раздумаме сладко сладко.
          Сериозно се позамисли над идеята ми.

Поздрави.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            Защо ти е пак да палиш елхата...?...Коледа мина
            Карай ти вечер с нито една лампичка,пък ще те питам

155 2.5 V6

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
              Далече си ми, иначе да сме го направили това упражнение.
              Не е никак трудно да си го направиш сам. Поразрови се и почети. Важното е да подбереш подходящи резистори и да матираш диодите.
              На мен като ми остане повече време и си получа новия панел на климатротика и табло ще направя тема със снимки.
              Илчо както съм споменал в заглавието не ме бива в пипливите неща! 101% ще изпотроша щипките и още кой знае колко глупости! Продължавам да търся някой

155 2.5 V6

Comment

За климатроника не мога да ти помогна, но за таблото 1 бързо упътване спретнах.

На снимка 1 със стрелки се вижда къде са 2-те шестограмчета, които се развиват. Таблото се издърпва. Означените с кръгчета 2 ъгъла се пазят, докато се издърпва и върти за докопване до буксите, защото са чупливи .

На снимка 2 са означени въпросните букси, които се откачат (фиксиращите зъбчета се случва да скъсат някой и друг нерв при демонтаж, но не са кой-знае какво - има поне 100-ина много по-неприятни нервокъсачи в модела 155). На снимката са означени и 3-те щипки, които и да счупиш не е фатално, защото към декоративния пластмасов капак таблото е хванато с 4 шестограма.

На снимка 3 отново са 3-те щипки (с допуск за жертвопринушение) с изглед отдолу .

На снимка 4 са показани местата на засегнатите в коментара към снимка 2 въпросни 4 шестограма (по-дългите стрелки). По-малки са като номер от първите 2, които са на снимка 1. Принципно вниманието към щипките и свалянето на 4-те шестограма е за удобство, но изобщо не е задължително. Може и така да се сменят крушки, ако не си с някакви огромни ръце (както знаем ти не си ). На снимката са означени и местата на крушките отговорни за осветлението на таблото (късите стрелки).

Сменяваш и сглобяваш в обратен ред - това е.
                Attached Files
                Last edited by TRENDi; d.m.y г., 01:38.
                75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Благодаря ти много за точната информация! В събота най-вероятно ще се пробвам.В Т&Н дали ще има цветни крушки защото искам да са сини?!И остава да запаля и елхата посредата пак в същия цвят

155 2.5 V6

Comment

Благодаря ти много за точната информация! В събота най-вероятно ще се пробвам.В Т&Н дали ще има цветни крушки защото искам да са сини?!И остава да запаля и елхата посредата пак в същия цвят
                    ми те оригиналните са си бели (жълто светят) и реално минава през зелен филтър - за да свети зелено! Ако сложиш сини, незнам какво ще стане като цвят .

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Карай ти вечер с нито една лампичка,пък ще те питам
                      ...няма начин всички да са изгоряли наведнъж!!!
                      ..ако нищо не свети...бушон ще да е...
                      Има едни запалки с фенерчета
                      п.с.....извини ме, ама още ми е весело след празниците
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                        Колега Iltcho ти защо не спретнеш едно гаражно сервизче из Софииското равно поле? Ще си идваме при тебе като закъсаме и ще си ровичкаме по колите и ще си раздумаме сладко сладко.
                        Сериозно се позамисли над идеята ми.

Поздрави.
                        Скоро почвам работа на различно място от Враца, което ме отдалечава на още 80+ километра от София. Прехода става общо 200, та ще ми е супер неудобно да прескачам. Аз гараж в момента нямам. Много ми дигнаха наема. Иначе повечето лапета съм ги обслужвал за 1 мерси. Пари от приятели не обичам да вземам. Само за части.

Живко с ЛИБРА-та от форума може да го потвърди как за 10 минути насред центъра на града му смених филтъра на климатика, а бях отишъл да купя и да сменя крушка на късите на 164-ката...

lulin racing, както ти е написал TRENDi таблото се сваля на 2 винта. Фасунките се отвиват от таблото посредством малки клещи (аз лично ползвах хирургически форцепс, щот това ми беше под ръка, а до багажника за клещи не ми се слизаше). След като ги свалиш крушките излизат от фасунките с издърпване. на тяхно място поставяш светодиода със запоен резистор 1 килоом. Самият диод обаче за да разсейва светлината трябва да бъде предварително матиран с фина шкурка.
                        Ако имаш въпроси - питай, че така ми е неудобно да пиша. Може нещо да пропусна без да искам.

п.п. - много е съмнително това, как изведнъж е изгаснало цялото осветление на панела. По мои спомени всичкото беше на бушон май... не съм сигурен. Обърни внимание още какво не работи по колата. Не може да е само 1, или поне така мисля.
                        ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                        ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                        Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                        Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Крушките на чек панела също се сменят много лесно.
                          Една кръстата отвертка и си готов. Ако искаш мога да ти ги сменя. Примерно на 18-ти.
                          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Чек панела свети! Часовника до него НЕсвети,в пепелника НЕсвети и нагоре всичко е на същото дередже! Така я взех угаснала .А това с километража е лесно,но ако има цветни ..... иначе с матиране и т.н става мн сложно !

@Бобби

Батка с тия от запалките много скъпо излиза иначе бая силно светят

155 2.5 V6

Comment

За смяна на цвета на осветлението се откажи по добре,адски трудно и занимавка е
                              ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                              BMW e39 facelift

Comment

Working...
                              X